Spar på dine faste udgifter

I en travl hverdag er der mange faste udgifter man skal holde øje med. De faste udgifter er en lang række ting, som man ikke rigtig kan slippe for at betale. På den måde differentierer de sig fra variable udgifter, der kan være stærkt varierende måned til måned. De udgifter der er nogenlunde stabile hver måned, kaldes faste. Først og fremmest har vi husleje, vand, el og varme. Disse faste udgifter er svære at ændre på, og derfor er det svært at spare penge netop her. Det er nødvendigt at flytte fokusset over på de udgifter, man har en chance for at spare penge ved.

Få mere plads i budgettet

Tag eksempelvis penge til benzin. Kan man minimere ens bilkørsel, og snuppe cyklen oftere, kan man hurtigt spare nogle penge her. Forsikringer er også et punkt, hvor man har udsigt til at kunne spare penge. Der findes mange forsikringsselskaber der konkurrerer på pris. Vælg et billigere alternativ, og skil dig af med unødvendige forsikringsordninger. Find ud af om du har den billigste bredbåndsløsning. Hvis man ikke har tjekket ens bredbåndsordning i mange år, kan man stå i en situation hvor man betaler alt for meget om året. Se om der findes billigere alternativer der dækker dine behov. Her er det også værd at tage et kig på andre abonnementsordninger, for at se om alle er lige relevante, og om der findes billigere alternativer.

Til slut er det også vigtigt at runde køb af dagligvarer. Flere tests der er lavet for store dagblade, som Søndagsavisen og Politikken, viser at der er markante prisforskelle blandt supermarkederne, og de enkelte produkter. Køber man altid mærkevareproduktet, frem for et tilsvarende discountmærke, bruger man hurtigt mange penge på et brand. Vil man virkelig spare penge der hvor det batter, kan det være en god ide oftere at købe discountvarerne, frem for de dyrere mærkevarer. Derudover er det en god ide, at holde sig selv opdateret på de seneste finansnyheder. På en side som http://penge.dk kan man finde nyheder om lån, pension, bolig og andet. Det gør det nemmere at være opdateret på nyheder, der kan have en indvirkning i ens privatøkonomi.