Prioriter dine børns madpakker

Når dine børn begynder i skole, skal de vænne sig til længere dage med faste pauser. Det skal holde sig koncentreret i længere tid end de har været vant til, og til dette kræves der god energi. Kilden til energi og overskud, findes i dit barns madpakke. Får dit barn en sund, nærende og mættende madpakke midt på dagen, er skolen meget sjovere. Det er forældrenes pligt at sørge for, at deres børn får mad så de kan koncentrere sig og deltage i skolen – maden har en afgørende betydning for dette.

Men det kan jo være lidt af en udfordring, at lave en sund og nærende madpakke og få børnene til at spise den i skolen. Men det hele handler om tilvænning og nytænkning, og med tiden vil dine børn vænne sig til det og elske den. Fyld din madpakke med alt det sunde. Lav grøntsags stænger som dit barn kan nyde i pauserne som en hurtigt snack, brug groft brød til sandwichen så det mætter mere, vælg noget godt kødpålæg eventuelt fiskepålæg indimellem, og husk frugten. For at gøre maden sjovere for dit barn at spise, er der nogle tricks du kan gøre brug af. Form brødet med kageforme og lav dermed sjove former og figurer af maden, skær grøntsager og frugt u di små bidder så de er sjovere og lettere at spise, og lav en sjov indpakning ud af madpakken.

Men overskuddet til lækker madpakke der indeholder alle disse ting, skal jo findes hos forældreren. For mange forældre ender det ofte med at der smækkes en hurtig klapsammen mad sammen om morgenen, eller der gives en 20’er med så deres barn selv kan købe maden i kantinen. Men dette resulterer som oftest i en madpakke som ikke er sund og nærende, eller god for dit barn, så koncentrationen holdes igennem hele dagen. Planlæg derfor børnenes madpakke til hele ugen om søndagen, handl ind, og gør det til en vane at lave madpakken aftenen inden, hvor der er god tid til det.