Less is more – ryd ud i dine ting

Forbrugerkultur er i høj grad noget som har defineret rigtig mange menneskers liv, indenfor de sidste mange år. Man følger med i den nyeste mode og køber hele tiden nyt til garderoben. Man fylder hjemmet med nips og ting som egentlig ingen betydning har, og som blot fylder eller er en genstand med en form for symbolik eller status for ens liv. De nyeste gadgets, teknologier og interiør skal købes, for at man er med på moden. Det er begyndt at betyde så meget at skulle være med på moden, hvilket i sig selv kan være en kæmpe stressfaktor og opgave, med internettet som i en lind strøm konstant bombarderer med nye ting og nyt indhold til vores liv.

Ud af denne bombastiske forbrugerkultur, begynder der så småt at rejse sig en ny – en kultur som fokuserer på budskabet om, at ’less is more’. Flere og flere mennesker begynder en oprydningsfase i deres liv. Simpelthen en gennemgang af alt hvad de ejer og fylder i deres hjem, med formålet at rydde ud i alt det som ingen reel betydning har. I alt fyldet. Bruger man overhovedet halvdelen af det tøj som fylder i skabet, har man behov for 30 par sko, er hjemmet fyldt med dumme gamle ting som bare fylder, har du behov for tusindvis af køkkenredskaber, betyder de mange kasser med opbevaring af diverse ting noget – eller er det hele bare fyld? Det handler om at tage kontrollen tilbage for sit eget liv, og ikke lade sig styre af forbrugergenet, som efterhånden har vokset sig så stort hos de fleste mennesker i moderne civiliserede samfund.

Du kender det sikkert. Følelsen af at noget nyt og interessant er kommet på markedet, som du må få fingrene i. Du har måske spottet det på en blog, i nyhederne, i vinduerne til butikker, eller hørt om det fra en kammerat. Men har du virkelig behov for det? Rydder du ud i dine ting, ned til det absolut mest nødvendige, vil du mærke en ro i kroppen og dit sind. For rigtig mange er det en kæmpe lettelse, at gennemgå alle ens ejendele og rydde ud i alt hvad man har. Giv det til et godt formål og begynd dit liv på ny.