Flyver din økonomi med, når du flyver fra reden?

Den danske sommer er så småt begyndt at varme solstrålerne op for os.
Du sidder i vinduet i din lejlighed. Du kigger ud over byen, mens du observerer de mennesker, der har trodset den brændende sol. Du tager en tår af den kolde drik, du har i hånden og tænker: ’’Hvem har egentlig brug for mor, far og deres bankkonto?’’

Har du pengene til at stå på egne ben og hænder?

Måske har jeg lige beskrevet din virkelighed – eller måske er det i stedet din drøm… Uanset, så er det sikkert enhver ung mand og kvindes drøm at flyve fra reden. Blive sin egen ja-og-nej-siger. Ja, det er vel i bund og grund drømmen at komme lidt væk fra mor, far og de regler, du er vokset op med.

Men selvom du føler dig klar til at skrive dit nye livskapitel, så er det at flytte hjemmefra meget mere end indflytningsfester og fancy festmiddage. Jeg kaster lige et reality check i hovedet på dig – det at flytte hjemmefra handler nemlig langt mere om, at du skal leve af pasta med ketchup og betale de regninger, der – af den ene eller anden grund – kommer i en endeløs strøm fra januar til december. Så hvordan får du i virkeligheden plads i din økonomi til at flyve fra reden?

Det er faktisk ret simpelt…

Hvor meget kan jeg låne til min pung, når jeg er ung?

At tage et lån virker måske som en meget voksen ting, men det bliver mere og mere almindeligt for ungdommen at låne en lille sum penge, når de skal ud og stå på egne ben. Men hvor meget kan, og skal, du egentlig låne som ung?
Hvor meget du kan låne, hos de forskellige udbydere, svinger lige så meget som en teenagers humør, og derfor er det vigtigt, at du ved, hvor meget du egentlig har brug for at låne.

Først og fremmest skal du have penge til at betale dit depositum. Du skal derfor være klar over, at du allerede, inden du er flyttet ind, skal smide de store penge på bordet – og dette bør være tænkt ind i det beløb, du overvejer at låne. Jeg tør også godt gætte på, at du gerne vil have fyldt lejligheden op med en ting, eller to, at sidde på. Og selvom IKEA har et helt katalog, der er kendetegnet ved de overkommelige priser – så koster det hele.

Det er altså mange nye flyve-fra-reden-unger, som vælger at tage et lån. At låne penge kan – på det rigtige tidspunkt – nemlig være det helt rigtige at gøre.

Hvilken udbyder matcher mon bedst mine ungdommelige ønsker?
Nu tænker du måske; kan jeg ikke bare låne af mor og far? Og jo, har du muligheden, så er mor og far også en bank, du kan låne penge af. Det er dog ikke alle, der har muligheden for det, og det er heller ikke altid fedt og fabulous, at det er dem, du elsker, som kommer og banker dig i hovedet med gælds-hammeren.

Det er heller ikke alle, der har lyst til at gå ned til den halv-sure bankdame, som allerhelst bruger ordet nej. Heldigvis lever vi i dag i en tid, hvor det at låne penge ikke er helt ualmindeligt. Teknologien er på vores side – og da du højst sandsynligt er vokset op med ansigtet ind i en skærm, så har du uden tvivl styr på, hvor mange muligheder der er på nettet. Onlinelån er en af de muligheder, som mange gør brug af, fordi der ikke bliver sat spørgsmålstegn ved, hvad pengene skal bruges på. Så uanset om du har en drøm om at bruge pengene på de der lækre møbler, du har set i udstillingsvinduet, eller du i stedet vil bruge pengene på en indflytterfest, som hele byen vil snakke om, indtil dronningen kommer på besøg – så behøver du ikke at finde på en god løgn, når du ansøger om et lån over nettet.
At låne penge på de onlineplatforme er ovenikøbet lige så sikkert som at gå ned i banken – så du kan trygt sætte din underskrift uden bekymring.

Med internettet kommer de utallige muligheder – og som den australske politiker John Evans udtalte: ’’Internettet er som en kæmpe vandmand. Du kan ikke træde på den. Du kan ikke gå uden om den. Du bliver nødt til at gå igennem den.’’

Hvad er billigt, og hvad er bøvl?

Nu har du så fundet ud af, at det ikke er tid, der vil have en indflydelse på dit lån – hvad så nu? Næste skridt at finde ud af, hvilken låneudbyder du skal vælge – og det er som at vælge ét stykke slik i en kæmpe bland-selv-slikbutik. Der er mange af dem, og det kan være svært at se forbi dollar-tegnene i øjnene, når man skal låne penge første gang.

Hos Moneezy kan du få al den hjælp, du har brug for, for at kunne sammenligne de bedste lån på markedet – og så er du sikker på at få et professionelt og troværdigt syn på lånene.

Er du klar? Så er det tid til at flyve fra reden. God fornøjelse!