Find hoved og hale i de sociale medier

En stadig større del af vores liv foregår nu på de sociale medier. Det er ikke længere forbeholdt en bestemt aldersgruppe, at bruge tid på at poste og kommentere på disse medier. Nu er hele befolkningen med, og det ses tydeligt på de forskellige sider. Politisk- og nyhedsrelateret stof rykker også over på disse sider. De sociale medier har dannet et ekstra rum for kommunikation og offentlig debat. I takt med at det bliver mere normalt at være på de sociale medier, er der også flere som er i tvivl om hvordan de enkelte sider fungerer, og hvad deres formål er. Det er der ikke noget at sige til. Hvert sociale medie har dets primære formål og princip.

 

Det ubestridt største sociale medie i dag, er et som vi alle kender – https://da-dk.facebook.com Facebook har formået at blive hele verdens favorit, hvad angår sociale medier. Her kan man skrive opslag og dele billeder som alle kan se, kommentere og like, samt skrive private beskeder med hinanden, lidt på samme vilkår som med sms’er. Der kommer stadig flere muligheder og formål med facebook, i takt med at det udvikles bedre og større. Ud over facebook, har vi også sider som Twitter og Instagram. På twitter kommunikerer man i små tekster, aldrig mere end 140 tegn, med ens følgere. Det giver en helt unik og meget præcis formulering, som er både anderledes og spændende. Instagram handler primært om at dele billeder på ens profil, som så vil dukke op på ens følgeres feed. Samtidig vil du få billeder fra dem du følger, på din side. Her kan du efterfølgende kommentere og ”synes godt om” billederne.

 

De mange sociale medier har altså hver især deres ting, som gør dem unikke i brugernes øjne. Mange mennesker har en profil på flere en ét socialt medie. Man vil opleve at mange der har en facebook profil, også er aktive på twitter, instagram, snapchat og andre sociale platforme på nettet.