Engelsk fodbold i tilbagegang?

Nu skete det så igen. I går var to engelske hold i aktion i verdens fineste klubturnering for fodboldhold. Uefa Champions Leaue. Og hvad skete der? Den opmærksomme fodboldfan vil vide, at begge hold tabte. Det blev til nederlag til både Arsenal og Chelsea.

Arsenal måtte se sig slået af et relativt upåagtet græsk mandskab i skikkelse af Olympiakos. Nederlaget blev endda indkasseret på hjemmebanen i London, og det skete som resultat af, at man lukkede hele 3 mål ind.

Der er tale om en mindre katastrofe for Arsenal, og måske i virkeligheden også for Engelsk fodbold. Peter Kjær udtalte i forbindelse med den Danske dækning af Champions League kampene, at han ville være skuffet, hvis et Dansk hold havde tabt på hjemmebane til et hold som Olympiakos. Det betyder med andre ord, at det er en enorm skuffelse for Arsenal, og ikke mindst for engelsk fodbold.

Samtidig tabte Chelsea deres udekamp til FC Porto. Det er aldrig tilfredsstillende at tabe, men i det mindste leverede Chelsea en fin præstation og skabte mange chancer. Desuden er FC Porto et meget fornuftigt hold, som bestemt ikke er lette at spille i mod, i Portugal.

Men det ændrer altså ikke på, at der i øjeblikket sendes chokbølger gennem den engelske fodboldverden. Fodboldens hjemland og den liga som, af mange, stadig betragtes som verdens bedste liga.

De engelske hold risikere at miste den 4. Champions League plads. Det ville være katastrofalt for selvforståelsen i England. Alle engelske hold bærer en del af ansvaret her.

Det er længe siden der sidst har været succes i Europa. Senest var det Mancehster United og Chelsea der holdt fanen højt med sejre og finalepladser i henholdsvis 2008, 2009, 2011 og 2012. Det var gode år for engelsk fodbold. Før det var det ligeledes disse to hold i fællesskab med Liverpool.

Der mangler i den grad engelske flagskibe i europæisk fodbold for øjeblikket. De risikerer at blive overhalet indenom af Italienerne, og denne sæson bliver meget afgørende.

Arsenal skal steppe gevaldigt op, og så er det vist også på tide, at Manchester City kommer ind i den Europæiske kamp. Ligeledes skal de engelske hold i Euro League gøre sig umage. Der skal forsvares point til verdens bedste liga.