Charterrejser eller byg-selv-ferie?

Når folk tager på ferie i sommeren, står valget typisk imellem en charterrejse, eller en ”byg-selv-ferie”. Charterrejser er selvfølgelig dem der udbydes af de mange rejsebureauer, såsom Spies og Startour. Her er der ikke så meget man selv skal tænke på. Rejseselskabet strikker en ferie sammen, hvor der er inkluderet flybillet og hotelophold. En byg-selv-ferie er til gengæld når man selv vælger at lave rammerne omkring ferien. Her bestiller man selv flybillet til destinationen, og går selv ind og vælger et hotel. Der er en smule mere arbejde i denne model – men til gengæld kan der også være penge at spare.

Ved charterferier, vil rejsebureauerne selvfølgelig også have en del af kagen. Derfor går en andel af prisen man betaler, til selskabets egne udgifter. De skal jo også have en fortjeneste i alt dette. Ved gør-det-selv ferier springer man mellemledet over, ved direkte at gå ind selv og bestille fly og hotel. Det betyder at der ikke er et charterselskab, som også skal have betaling. Man har langt større mulighed for at designe ferien som man gerne vil have den – til gengæld følger der også mere arbejde med, samt en større usikkerhed. Charterferierne fjerner de mange bekymringer man kunne have, og lader en bestille en rejse hurtigt og nemt. Man kan dog risikere at betale en smule overpris, i forhold til hvad man i virkeligheden får.

Det skal være op til en selv, hvilken type ferie man vælger. Det er nemmere selv at strikke en ferie sammen, når man er færre mennesker. Der findes mange lavprisselskaber, som tilbyder flybilletter til lave priser. Når man har valgt destinationen, kan man begynde at lede efter gode hotelmuligheder. Her kan man også spare penge. En charterrejse er nemt, når man ikke ønsker noget stort arbejde, eller yderligere bekymringer. De egner sig specielt til hvis man er flere der skal af sted. Så skal man ikke få både hotelsenge, samt pladser i flyet, til at matche.